Zbog održavanja Međunarodne karnevalske povorke od petka, 1. ožujka do nedjelje, 3. ožujka u središtu Rijeke vrijedit će posebna prometna regulacija.

Na dan održavanja Međunarodne karnevalske povorke u nedjelju, 3. ožujka od 9 do 23 sata u cijelosti se zatvara za sav promet središte grada omeđeno slijedećim ulicama: Riva – Riva Boduli – Ivana Zajca – Fiumara – Scarpina –Adamićeva – Zadarska i u svim  ulicama južno od Korza do obale.

Što se tiče zabrane parkiranja, od petka u 20 sati do subote do 24 sata neće biti moguće parkirati na Muzejskom trgu. Cijelu subotu i nedjelju do 23 sata neće biti moguće parkirati na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske i Trgu Riječke rezolucije.

Od subote, 2. ožujka od 22 sata do nedjelje, 3. ožujka do 23 sata parkiranje vozila bit će zabranjeno na Putničkoj obali, parkiralištu Delta, Grobničkoj rivi i parkiralištu „Pod voltun” na Žabici.

U nedjelju, 3. ožujka od 00 do 23 sata neće biti moguće parkirati na parkiralištu Riva Boduli, a od 6 do 23 sata u Zadarskoj, Splitskoj i Zanonovoj Ulici, Ulici Riva, Ulici Riva Boduli, Verdijevoj (zapad), Zagrebačkoj (zapad) ulici te Ulici Ivana Zajca.

Vozila koja ostanu nakon zabrane parkiranja, premještati će se specijalnim vozilom „pauk“. Informacija o lokaciji na koju su premještena vozila može se dobiti u postaji Prometne policije na tel: ++ 385 (0)51 335-521.

Gradski autobusi vozit će po voznom redu, a zaustavljat će se na svim usputnim gradskim stajalištima. KD Autotrolej na dan Međunarodne karnevalske povorke, u nedjelju 3. ožujka neće naplaćivati javni prijevoz na svim gradskim linijama. U nedjelju će se ukrcaj odnosno iskrcaj putnika za sve autobuse prigradskih linija od 9 do 24 sata obavljati na terminalu prigradskog prometa Delta.

U vrijeme zabrane prometa taksi stajalište na Jelačićevom trgu, Putničkom terminalu i Žabici  neće biti u funkciji, a taksi stajalište iz Ulice Riva privremeno će se premjestiti u Trpimirovu ulicu, na sjeverni prometni trak rezerviran za vozila javnog prijevoza.