U četvrtak, 1. listopada 2010. godine, s početkom u 19.00 sati, u bistrou „Veseljak“, Krnjevo 12/A, održat će se promocija „Kuharice za samostalan život“ koja je nastala u sklopu projekta Europskog socijalnog fonda „Prilika“. Projekt je Dom za odrasle osobe Turnić provodio od 2017. do 2020. godine.

„Kuharica za samostalan život“ nastajala je prateći kuharske radionice u kojima su korisnici Doma za odrasle osobe Turnić svladavali vještine pripremanja hrane i kreiranja zdravih i ekonomičnih jelovnika te se na taj način, uz zabavu, pripremali za samostalan život izvan Doma.

Cilj promocije je demonstrirati taj višegodišnji rad na oporavku korisnika.
Svi gosti imat će priliku degustirati jela koje će pripremiti korisnici Doma i njihovi terapeuti. Korisnici će također i posluživati i prezentirati spremljena jela.

Promocija „Kuharice za samostalan život“ organizira se u sklopu projekta Europskog socijalnog fonda „Prilika“ te projekta „Rijeka – Zdravi grad“.
Kroz projekt „Prilika“ razvijene su nove usluge u zajednici za osobe s teškoćama mentalnog zdravlja, zaposleno je 26 osoba te su provedene edukacije osoblja.

Promocija „Kuharice za samostalan život“ održat će se pred ograničenim brojem sudionika i uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Gordana Brkić Žagar