Mlade riječke rukometašice i rukometaši Ženskog rukometnog kluba Zamet i OŠ Kozala sudjeluju na 37. Međunarodnom rukometnom turniru u prijateljskom gradu Neussu.

Na ovogodišnjem 37. po redu Međunarodnom rukometnom turniru Quirinus Cup 2019, koji se u njemačkom gradu Neussu održava od  7. do 9. lipnja, Rijeku predstavljaju tri rukometne vrste, dvije ženske vrste ŽRK Zamet, godište 2004.-2005. i 2002.-2003. te jedna mješovita vrsta iz OŠ Kozala, sastavljena od djevojčica i dječaka rođenih 2006.-2007. i mlađi.

Na Quirinus Cupu tradicionalno sudjeluju učenici OŠ Kozala

Na Quirinus Cupu tradicionalno sudjeluju učenici OŠ Kozala

Na primanju koji je Grad Neuss upriličio za sportaše i njihove pratitelje iz gradova prijatelja, mlade sportašice i sportaše te njihove pratitelje pozdravio je gradonačelnik Neussa Reiner Breuer, a u ime organizatora Wolfgang Spangenberger, ravnatelj Realne škole Neuss-Holzheim. U ime Grada Rijeke na gostoprimstvu se je zahvalio pročelnik za sport i tehničku kulturu Renato Kostovć te ravnateljica OŠ Kozala Kim Anić.

Ove godine na Turniru sudjeluje 161 rukometna vrsta iz 12 zemalja, među ostalima i rukometne vrste iz dva grada prijatelja, Rijeke te francuskog grada Châlonsa.

Sa primanja u Gradu Neussu

Sa primanja u Gradu Neussu

Quirinus Cup jedan je od najjačih rukometnih turnira u Njemačkoj, čiju organizaciju na svojim leđima nose volonteri i sponzori.  Osim ove hvalevrijedne značajke, ta sportska manifestacija ima i drugu isto toliko vrijednu, ako ne i vrjedniju stranu: to je prilika za okupljanje mladih iz raznih zemalja i kulturnih okruženja.