Novi prometni problem u vidu parkiranja na nogostupu u Ulici Martina Kontuša.

Početkom gradnje bolnice na lokalitetu Sušak u rujnu ove godine, smanjen je broj parkirnih mjesta u blizini bolnice. Parkiralište koje su posjetitelji besplatno koristili u obližnjem trgovačkom centru  je postavljanjem rampe postalo vremenski ograničeno.
Tako je sada nogostup Ulice Martina Kontuša postao parkiralište, a cijela ulica radnim danom zakrčena, jer je nešto niže i zdravstvena stanica, što građanima, a naročito djeci 
otežava siguran prolaz.

Iz Ulice Jože Gabrovšeka, djeca do škole moraju prijeći pješačke prijelaze (ne postoji druga mogućnost,)  koji se nalaze u Ul. Martina Kontuša, koja je jednosmjerna i postala je “jurilište” za automobile što im velika širina kolnika omogućava.

Stoga je prijedlog za rješavanjem ovih prometnih muka (sigurnost djece na pješačkim prijelazima stavljanjem uspornika, odnosno iscrtavanjem dodatne prometne signalizacije)  na sjednici Vijeća od 24. listopada uvršten na listu Prijedloga komunalnih prioriteta za 2020., jer novonastala situacija traži izradu cjelovitog projekta uređenja Ulice Martina Kontuša.