Muzej grada Rijeke kandidiran je za Nagradu Živa, koja se dodjeljuje za najbolji slavenski muzej i najbolji slavenski kulturni i prirodni spomenik.

Palaču šećerane, u kojoj se nalazi Muzej grada Rijeke, proteklog tjedna posjetile su sutkinje, predsjednica Foruma slavenskih kultura Andreja Rihter i ravnateljica Muzeja Jugoslavije Neda Knežević.

Nagrada Živa osnovana 2012. na inicijativu stručne skupine iz zemalja koje povezuje Forum slavenskih kultura. Nagrada se dodjeljuje za najbolji slavenski muzej i najbolji slavenski kulturni i prirodni spomenik, da bi se prepoznalo, poticalo i promoviralo vrijedne prakse u muzejskom sektoru slavenskih naroda na području europskih zemalja. Jednako tako, da bi se prepoznalo posebne tradicijske vrijednosti slavenskog svijeta.

Ocjenjivački žiri sastaje se ove godine u Ljubljani. Proglašenje dobitnika i dodjela Nagrade održat će se od 2. do 6. listopada u Bratislavi. Prije čina proglašenja, Muzej grada Rijeke će se predstaviti u tom gradu.

Više o nagradi može se doznati na poveznicama https://www.fsk.si/hr/projekti/ziva/ i https://www.facebook.com/forumslovanskihkultur.