Predstavnici Grada Rijeke sudjelovali su na Danima stručne prakse, karijera i volontiranja “Meet&Greet”.

Studenti Filozofskog fakulteta imali su priliku izravno se predstaviti budućim poslodavcima, kao i upoznati se s mogućnostima obavljanja stručne prakse i volontiranja te se informirati o trendovima i potrebama tržišta rada. Studente su sa svojim radom upoznale tvrtke, udruge, ustanove u kulturi i institucije.

Dani stručne prakse, karijere i volontiranja na Filozofskom fakultetu Meet&Greet

Studentima se predstavio i Grad Rijeka

Meet & Greet održan je u okviru projekta „Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse“ (PerPeTuUm aGile), financiranog bespovratnim sredstvima u sklopu natječaja Europskih socijalnih fondova (ESF) te Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.

Studentima su se ovoga puta, uz Grad Rijeku, predstavili i Liburnia Riviera Hoteli d. d., Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Assist Digital, Electus DGS d. o. o., agencija za zapošljavanje, Try Theatre, riječka škola glume na engleskom jeziku, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Karlovac, Distune Promotion, Škola Helen Doron, Društvo za istraživanje i potporu DIP, Škola stranih jezika Linguae, Centar Sophia d. o. o – Škola brzog čitanja i mudrog učenja iz Pule, Udruga Portić, Udruga Spirit, Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, Planinarsko društvo Kamenjak, Udruga za neformalno kulturno-umjetničko obrazovanje VMB, Udruga DIRA, Društvo „Naša djeca” Opatija, Osnovna škola „Dolac”, Dom mladih Rijeka, Udruga UZOR, Udruga Srce, Ured za akademsku podršku FFRI i Ured za karijere FFRI.

Dio izlagača već je ranije stekao status stručne baze Sveučilišta u Rijeci, dok se s ostalima potpisivanje ugovora o suradnji tek planira, kako bi se time dodatno osnažila povezanost akademske, gospodarske i šire društvene zajednice.