Unatoč popuštanju dijela epidemioloških mjera, na riječkim tržnicama i dalje potrebno nošenje zaštitnih maski na otvorenom i zatvorenom prostoru.

Rijeka plus podsjeća zakupce i korisnike usluga riječkih tržnica, kako je na svim lokacijama (na centralnoj tržnici te tržnicama Zamet i Brajda), u zatvorenim i otvorenim prostorima tržnica u svakom trenutku obavezno nošenje zaštitnih maski, na način da cijelo vrijeme dok se nosi, maska prekrivaja usta i nos.

Rijeka plus podsjeća kako je novom Odlukom o nužnoj epidemiološkoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski, koja je stupila na snagu u subotu, 3. srpnja, Stožer civilne zaštite RH propisao kako je i dalje postoji obveza korištenja maski za zaposlenike u trgovačkoj djelatnosti i kupce za vrijeme boravka u prodavaonicama, kao i za osobe na otvorenim prostorima u okolnostima kada nije moguće održavati fizički razmak između osoba. I dalje je propisana obveza nošenja maske u prostorima ili okolnostima kada nije moguće osigurati da u prostor ulaze samo osobe koje posjeduju digitalnu COVID potvrdu.

Prema odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, koje vrijede do 15. srpnja, stroga mjera fizičkog distanciranja i dalje nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i 1,5 metar na otvorenom prostoru. Ako nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i 1,5 metar na otvorenom prostoru obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski.