U sklopu projekta „Jačanje sustava javnog gradskog prijevoza“  semaforska oprema na šest raskrižja na zapadnom dijelu grada je osuvremenjena i povezana u sustav automatskog upravljanja prometom (AUP).

Na raskrižjima je umjesto stare i dotrajale semaforske opreme ugrađena suvremena digitalna semaforska oprema i upravljački uređaji koji su povezani s Gradskim prometnim centrom te uključeni u postojeći sustav AUP.

Modernizacija je provedena na 6 semaforiziranih raskrižja: Liburnijska – odvojak prema gradilištu trgovačkog centra, Zvonimirova – Zametska, Liburnijska – Pionirska, Liburnijska – Vere Bratonje te Čvor Diračje – zapad i Čvor Diračje – istok.
U Gradskom prometnom centru je aplikacija za automatsko upravljanje radom semafora podignuta na višu razinu s većom mogućnošću intervencija od strane operatera.
Na Čvoru Diračje i raskrižju Zvonimirova-Zametska-Liburnijska postavljene su dvije nove video kamere za daljinski nadzor prometa.

Nova oprema, između ostalog, ima  mogućnost davanja prednosti vozilima javnog gradskog prijevoza na navedenim lokacijama. Potpuno daljinsko automatsko upravljanje iz Gradskog prometnog centra omogućuje bitno bolje prilagođavanje rada semafora stvarnim situacijama u prometu i bolje ukupno balansiranje prometa na glavnom prometnom koridoru iz smjera zapada prema središtu grada.

Kohezijski fond