U Gradskoj vijećnici održana je dodijela nagrade Ivo Kalina 2007. Nagrada je dodijeljena za izložbu pod nazivom “8372 NISU DOŠLI”, a uručena je nositeljici izložbenog projekta Seni Kulenović. Suradnici na izložbi su Tarik Samarah i autor postava Nedžad Hrelja.

Nagradu Ivo Kalina ustanovilo je Gradsko vijeće Grada Rijeke 2006. godine, a dodjeljuje se za najbolju likovnu izložbu suvremene umjetnosti održanu tijekom godine u galerijskim i javnim prostorima na području grada Rijeke.
Ove godine za Nagradu je predloženo devet izložbi održanih tijekom prošle godine od strane strukovnih udruga, autora i likovnih kritičara.
Stručno povjerenstvo za vrednovanje pristiglih prijedloga odlučilo je da se Nagrada za 2007. godinu dodijeli izložbi “8372 NISU DOŠLI”.

Izložbu je predložilo Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, a nositeljica izložbenog projekta je Sena Kulenović. Suradnici na izložbi su Tarik Samarah i Nedžad Hrelja, autor postava.
Na izložbi su predstavljeni radovi bosanskohercegovačkih umjetnika Gordane Anđelić-Galić, Andreja Đerkovića, Anura Hadžiomerspahića i Ajne Zlatar, Šejle Kamerić te Tarika Samaraha. Izložba je bila održana u Galeriji Kortil tijekom veljače 2007. godine.

Na dodjeli nagrade Ivo Kalina 2007.

Na dodjeli nagrade Ivo Kalina 2007.

Stručno povjerenstvo kojega čine Branko Franceschi, predstavnik Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, Zvonimir Kamenar, predstavnik Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, Marina Banić-Zrinšćak, predstavnica Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka, Ervin Dubrović, predstavnik Društva povjesničara umjetnosti i Jolanda Todorović, predstavnica Grada Rijeke, mišljenja je da izložba “8372 NISU DOŠLI” u svim segmentima predstavlja vrhunski domet prezentacije suvremenog umjetničkog stvaralaštva.
Izložba “8372 NISU DOŠLI” jest estetski vrhunski te stilski i kvalitativno uravnotežen hommage žrtvama srebreničkog pokolja. U srazu sa zahtjevnim zadatkom mementa na jedan od najsramotnijih i najtragičnijih događaja suvremene povijesti, koncepcija izložbe uspješno je izbjegla ljudski razumljivu zamku patosa i politikanstvo optužbe te dramu Srebrnice