Ocjenjivački sud Hrvatskog muzejskog društva dodijelio je Godišnju nagradu u kategoriji za realizirani stalni postav Muzeju Grada Rijeke, dok je posebno priznanje dodijeljeno za realizirani stalni postav JGL Muzeja farmacije, u suradnji s Muzejom grada Rijeke.

Ocjenjivački sud Hrvatskog muzejskog društva dodijelio je Godišnju nagradu u kategoriji za realizirani stalni postav Muzeju Grada Rijeke. Kako je rečeno na svečanoj dodjeli 12. studenog u Zagrebu, to strukovno priznanje stiže u ruke Muzeja grada za njegov prvi stalni postav. On je u cijelosti posvećen riječkoj povijesti, s naglaskom na razdoblju kada je Rijeka postala grad u modernom pogledu, dakle tijekom 18., 19. i 20. stoljeća. Posjetitelji mogu vidjeti postav na dva izložbena kata Palače šećera. Priznanje je stiglo u najboljem trenutku, dan uoči prvog rođendana obnovljene Palače. Nagradu je na svečanosti u atriju Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu preuzeo Ervin Dubrović, ravnatelj Muzeja grada, ujedno autor stalnog postava.

Predstavljanje projekta JGL-a - Muzej farmacije u Rijeci

Oficina stara 200 godina

U Rijeku je stigla još jedna nagrada Hrvatskog muzejskog društva. To je Posebno priznanje za realizirani stalni postav JGL Muzeja farmacije, a primio ga je voditelj te ustanove Marin Pintur. Postav JGL Muzej farmacije pripremljen je u suradnji s Muzejom grada Rijeke.