Privremeno će se u razdoblju od 28. do 30. kolovoza 2019. godine, u noćnim satima kada je najmanja potrošnja vode, od 20 do 6 sati ujutro idućeg dana te u prvom dijelu dana 3. rujna ove godine obustaviti isporuka vodedijelu korisnika vodnih usluga na području mjesnih odbora Potok, Brajda-Dolac, Mlaka, Sveti Nikola i Turnić.

Popis ulica i dana s vremenskim razdobljem u kojem će se privremeno prekinuti isporuka vode bit će dostupan na internetskim stranicama Rijeka Kontakt Centra (www.ri-info.net), KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. (www.kdvik-rijeka.hr) te će se informacija moći dobiti i telefonski na broju 211-906.
Za vrijeme prekida u vodoopskrbi, opskrba vodom bit će omogućena putem autocisterne koja će kružiti ulicama koje će privremeno biti bez vode.

KD ViK moli korisnike za praćenje objava o prekidima u isporuci vode kako bi se na vrijeme opskrbili dovoljnim količinama vode.
Nakon završetka radova i ponovnog uspostavljanja vodoopskrbe, tj. dolaska vode, građanima se savjetuje da puste vodu da isteče dok se ne razbistri.

Ovi najavljeni privremeni prekidi u usluzi javne vodoopskrbe nužni su kako bi se pustio u funkciju izvedeni mimovod (bypass) – privremeni vodovodni cjevovod putem kojeg će se korisnicima, uključujući i KBC Rijeka, osiguravati nesmetana isporuka vode tijekom izvođenja radova u Krešimirovoj ulici. Mimovod će privremeno preuzeti funkciju glavnog transportno-opskrbnog cjevovoda profila 300 mm koji će tijekom radova u Krešimirovoj biti zamijenjen novim.