Od 14. do 16. studenog u HKD-u na Sušaku održat će se 28. izdanje JazzTime festivala na kojem će uz priznata domaća i strana glazbena imena nastupiti i nadolazeći riječki glazbenici.

Umjetnički voditelj festivala Damjan Grbac predstavio je program koji će u veliku dvoranu HKD-a na Sušaku dovesti Elvis Stanić Group koji će riječkoj publici predstaviti novi autorski materijal, Chico Freeman’s Exotica, trio predvođen zvučnim američkim glazbenikom suvremenog jazza, te Gabi Novak i Matija Dedić Trio. Prema Grbčevim riječima, Gabi Novak će održati svoj prvi solistički nastup u Rijeci nakon 30 godina, a na repertoaru će se među ostalima naći i pjesme i skladbe Arsena Dedića.

28. JazzTime - plakatTakođer, u klupskom dijelu festivala koji se u trodnevnom trajanju festivala odvija u atriju HKD-a, nastupit će mladi jazz glazbenici koji će predstaviti vlastite autorske skladbe. Dok će u četvrtak, 14. studenog nastupiti kvartet Paždroć2 kojeg čine istarski i kvarnerski glazbenici, u petak će se predstaviti Dino Ivelja Quartet čiji je predvodnik najavio izvedbe autorskih skladbi i jazz standarda uz moderan zvuk koji se odmiče od tradicionalnog svinga. Posljednjeg dana festivala nastupit će First Time Quartet koji će osim vlastitih skladbi predstaviti i obrade jazz klasika.

JazzTime Rijeka festival podržavaju Hrvatski kulturni dom na Sušaku i Grad Rijeka, a ovom su prigodom ravnatelj HKD-a Edvin Liverić i pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar kazali kako značaj jazza raste i na velikoj sceni i u klupskoj varijanti. „JazzTime je uz Ri Rock najstarija nezavisna kulturna institucija u Rijeci i jedan od vodećih festivala kojih podržavamo, a posljednjih godina napravljen je i pomak u promociji te domaćoj i međunarodnoj vidljivosti festivala“, rekao je Šarar, dodavši kako ga vesele nastupi Elvisa Stanića te „velike vrijednosti hrvatske glazbe“ Matije Dedića.

28. JazzTime - logotipCijene ulaznica iznose 70 kn za pojedinačne, dnevne ulaznice, dok se festivalske ulaznice prodaju po 150 kn. Prodaja se vrši online preko sustava mojekarte.hr i na svim prodajnim mjestima Moje karte – u Dallas Music Shopu, caffe baru Nad urom i Foto Reviji, te na blagajni HKD-a na Sušaku sat vremena prije početka koncerata.

Više informacija o 28. JazzTime Rijeka možete saznati na web stranici festivala.