U sportskoj dvorani Centra Zamet, u utorak 17. prosinca s početkom u 9 sati, održat će se prvi po redu Dječji festival sporta.

Cilj manifestacije je, uz postojeći Olimpijski festival dječjih vrtića, dodatno oplemeniti i proširiti promicanje sportske kulture među djecom, a namijenjen je za djecu koja ne nastupaju na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Na festivalu će sudjelovati 280 djevojčica i dječaka iz dječjih vrtića grada Rijeke.

Tijekom manifestacije djeca predškolske dobi upoznat će se s atletikom, gimnastikom, judom, karateom, kendom, odbojkom, rukometom, nogometom, košarkom. Svi sportovi i programi prilagođeni su predškolskom uzrastu.

„Uz sportove bit će prezentirani projekti Školica zdrave prehrane i Eco Corner, koji su vezani uz projekt Sportske škole Grada Rijeke Ri Move“, kazao je glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić te dodao kako će djecu iznenadit s poklonima  i Djedom Mrazom te tako ispratiti godinu na jedan sportski način i najavit sljedeću godinu s još više sportskih aktivnosti i manifestacija.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin kazala je kako će djeca kroz ovaj festival imati priliku upoznati i isprobati neke od sportova, što je svakako i dio nastojanja da se tijekom svakodnevnog odgojno-obrazovnog rada provode sportske aktivnosti.

„Želja nam je kroz ovaj festival  djecu predškolske dobi bolje upoznati s aktivnostima koje se provode u osnovnim školama kroz projekt Ri move. Nadamo se da će doći do porasta broja djece u sportu kroz ovu manifestaciju“, kazao je v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Renato Kostović.

Organizator ove sportske manifestacije je Zajednica sportskih udruga grada Rijeke „Riječki sportski savez“ uz potporu i pokroviteljstvo Grada Rijeke.

Ulaz na manifestaciju je besplatan za sve posjetitelje.

 

Skip to content