Nastupom grupe “Dino Antonić Trio” s evergreen, pop i jazz uspješnicama u srijedu, 3. kolovoza 2016. na Pavlinskom trgu s početkom u 21 sat otvara se ovogodišnje “Ljeto u Starom gradu”.

Tim je povodom 28. srpnja 2016. na Pavlinskom trgu održana konferencija za novinare na kojoj su o ovogodišnjem “Ljetu u Starom gradu” govorili producent i urednik programa Koraljko Pasarić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Školjić Juro Perković i glazbenik Dino Antonić.

Na konferenciji je istaknuto da “Ljeto u Starom gradu” već 11. godinu za redom tijekom kolovoza na starogradskim trgovima organizira Vijeće MO Školjić sa željom da građanima i turistima pruži reprezentativan glazbeni i filmski program u mjesecu u kojem takvih manifestacija u Rijeci u pravilu nedostaje, ali i da ukaže na ambijentalnu vrijednost trgova u riječkom Starom gradu.

“Do sad smo obišli desetak gradskih trgova, ali u posljednje vrijeme najveći dio programa odvija se na Pavlinskom trgu jer je to možda i jedini trg na kojem postoji još koliko toliko prostora za javne manifestacije”, istaknuo je Koraljko Pasarić.

Što se tiče glazbenog programa, istaknuto je da je on povjeren vrhunskim izvođačima s repertoarom koji će naročito cijeniti poznavatelji glazbene umjetnosti (evergreeni, pop, jazz, soul, R&B), dok će se u filmskom programu, u suradnji s Kino video klubom “Liburnija film”, prikazati filmovi koji nose riječki “pečat” s međunarodnog festivala dokumentarnog, animiranog i eksperimentalnog filma “KRAF”.

“Ljeto u Starom gradu” tradicionalno se zatvara Dječjim danom na Principiju uz nastup dječjih zborova “Morčići” i “Mali Riječani” te nagradnu likovnu radionicu.

Na sve programe ulaz je slobodan.

(RB)

Skip to content