U ponedjeljak, 22. travnja 2019. parkiralište Rikard Benčić zatvoreno je radi opsežnih radova unutar ovog bivšeg tvorničkog kompleksa.

Podsjećamo, u Benčiću već traju radovi na uređenju Palače šećerane u koju će useliti Muzej grada i na uređenju Dječje kuće u ciglenom objektu bivše tvornice, a jučer, 23. travnja 2019 u posao je uveden izvođač radova na uređenju javnih površina unutar tvorničkog kompleksa te infrastrukture potrebne za funkcioniranje zgrada unutar kompleksa.

Ove radove izvodi Zajednica ponuditelja GP KRK d.d. iz Krka i FIDAL d.o.o. iz Rijeke, dok će stručni i obračunski nadzor nad gradnjom vršiti tvrtka Rijekaprojekt d.o.o. iz Rijeke. Vrijednost radova iznosi 50.429.079,83 kuna (s PDV-om).
U dijelu vodovodne instalacije i sanitarne odvodnje radove sufinancira KD Vodovod i kanalizacija d.o.o.

Zbog provedbe radova zatvoreno je parkiralište u Benčiću pa se građane koji su ga koristili moli za korištenje alternativnih lokacija za parkiranje. Stanarima koji koriste spomenuto parkiralište omogućeno je parkiranje na području zone Zapad, izuzevši parkiralište u Krešimirovoj ulici (ex Graciani). Popis lokacija za parkiranje može se provjeriti na web stranici Rijeka plus-a.

Za medije će uskoro biti upriličen obilazak gradilišta u Benčiću pri čemu će novinari dobiti i detaljnije informacije i skicu uređenju javnih površina u Benčiću te informacije o stanju radova u dva objekta u kojima radovi traju.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen

Skip to content