U sklopu nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ i projekta „Rijeka – Zdravi grad“, povodom Međunarodnog dana obitelji i Dana zdravih gradova, u osnovnoj školi Nikola Tesla održana su sportska natjecanja učenika i roditelja.

Međugeneracijska natjecanja održana su u štafetnim igrama između učenika i roditelja OŠ Nikola Tesla, a sve je započelo zajedničkim razgibavanjem. Potom je uslijedilo natjecanje u štafetnim igrama nošenja krumpira u žlici, potezanju konopa, vođenju lopte, hodanju zavezanih nogu u paru te trčanju sa zadacima. Bilo je to druženje roditelja i djece gdje nije nedostajalo smijeha, razigranosti, opuštenosti i pozitivne energije. Na samom kraju manifestacije učenici su svojim roditeljima podijelili medalje i zahvalnice i nastavljeno je druženje u učionici.

Cijelo zbivanje osmišljeno je kako bi se kroz zabavne aktivnosti djeci, ali i roditeljima ukazalo na važnost tjelesne aktivnosti i kvalitetnog zajedničkog provođenja vremena, u skladu s načelima projekta „Rijeka – Zdravi grad“ i programa “Živjeti zdravo”.

Organizatori događaja su Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Grad Rijeka te OŠ Nikola Tesla, a aktivni sudionici u štafetnim igrama bile su i djelatnice Odjela socijalne medicine NZJZ PGŽ.