Programom za osobe starije životne dobi obilježen je 20. svibnja – Dan zdravih gradova.

Događanja su započela kratkim predavanjem u Matici umirovljenika grada Rijeke o važnosti tjelesne aktivnosti i zajedničkim vođenim vježbanjem, nakon čega je uslijedio vođeni razgled skloništa kod Guvernerove palače u organizaciji Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Druženje s umirovljenicima završilo je šetnjom Riječkim tunelom.

Posebno zanimljivo bilo je upravo razgledavanje Skloništa 37

Posebno zanimljivo bilo je upravo razgledavanje Skloništa 37

Posebno zanimljivo bilo je upravo razgledavanje Skloništa 37 – autentično očuvanog prostora zračnog skloništa s obavještajnim centrom. Sklonište je izgrađeno tijekom 20. stoljeća ispod Guvernerove palače. Razgled je vodio viši kustos Muzeja Ivo Mileusnić koji je umirovljenike upoznao s ratno-vojnim zbivanjima iz tog doba tijekom kojih je sklonište građeno i dograđivano.

Organizatori Dana zdravih gradova su Grad Rijeka, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ i Matica umirovljenika grada Rijeke. Aktivnosti se odvijaju u sklopu projekta Grada Rijeke „Rijeka – Zdravi grad“.

Osim ovim aktivnostima, Dan zdravih gradova u Rijeci je obilježen i tribinom na temu prekomjerne tjelesne težine i visokog tlaka te sportskim natjecanjima učenika i roditelja OŠ Nikole Tesla, dok je u srijedu, 22. svibnja na rasporedu okrugli stol „Izazovi zapošljavanja osoba s oštećenjima psihičkog zdravlja“.

Skip to content