U Rijeci je prije nekoliko dana započelo postavljanje blagdanske rasvjete koja će biti upaljena 1. prosinca.

U cilju osvježenja i vizualnog unaprjeđenje zona u gradu koje će se ove godine ukrasiti, Turistička zajednica grada Rijeke nabavila je novu svjetlosnu dekoraciju.

Ona će biti postavljena na prostoru Trga Riječke rezolucije, koji predstavlja novu zonu kićenja grada u odnosu na prethodne godine, te od Trga bana Jelačića, duž ulice Ante Starčevića, preko Korza, sve do Jadranskog trga. Nova rasvjeta ima 7.458 metara lampica i 20 ukrasnih motiva, za što je izdvojeno oko 530 tisuća kuna.

Na Trgu Riječke rezolucije bit će postavljeno 2.012 m nove svjetlosne dekoracije, a na potezu od Trga bana Jelčića do Jadranskog trga postavit će se 5.446 m nove svjetlosne dekoracije i 20 ukrasnih motiva.

Dosadašnja rasvjeta, koja se ove godine zamjenjuje novom, bit će djelomično raspoređena na ukrašavanje prostora oko klizališta na Gatu, a iduće godine, 2019., bit će raspoređena i na dodatne nove lokacije i to s obzirom na tehničke mogućnosti postavljanja.

Također, ove godine, u sklopu Adventa na Gradini dosadašnja svjetlosna dekoracija dopunit će se novim svjetlosnim elementima te proširiti i na park oko Trsatskog kaštela.

Uopće, ovogodišnje kićenje grada obuhvatit će, osim gore navedenih ulica i trgova, još i sljedeće ulice i lokacije:  Trg Republike Hrvatske, Trg 111. Brigade, Ulicu Andrije Medulića, Trg Grivica, Trg mljekarice, Ulicu Blaža Polića, Ulicu Sokol Kula, Užarsku ulicu, Ulicu Pavla R. Vitezovića, Koblerov trg, Pavlinski trg i Ulicu Janeza Trdine, Ulicu Frana Supila, Fiumaru, Ulicu Riva i Ulicu Ivana Zajca, Verdijevu, Titov trg, Šetalište A.K. Mioščića, Strossmajerovu ulicu, početak Ulice Slavka Krautzeka i Frankopanski trg.

Kićenje je predviđeno i na lokacijama 13 mjesnih odbora te na fasadama sljedećih objekata i zgrada: Korzo 16, Titov trg 3, Gradska biblioteka, Kazalište Ivana pl. Zajca, Crkva Svetog Jerolima, Crkva Svetog Vida, Crkva Uznesenja blažene Djevice Marije, a okitit će se i područje u krugu Psihijatrijske bolnice Lopača.

Napomenimo na kraju i to da će se središnji bor na Korzu kao i svake godine, osim uobičajenim kuglicama, okititi i humanitarnim kuglicama dobrih želja o čemu će javnost biti posebno i detaljno informirana u danima koji slijede.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen