I ove je godine Zagreb bio odredište za prvo terensko iskustvo polaznika programa RInovatoRI, gdje su se, u društvu voditelja, uputili u posjet Hrvatskoj radioteleviziji i Muzeju iluzija.

U dva puna sata RInovatoRI su saznali kako funkcionira radio postaja na primjeru radija Sljeme, kako se snimaju radio-drame, što je to gluha soba, kako izgleda TV studio i zašto je rasvjeta toliko važna, zašto Virtualni studio ima zelene podove i zidove, a ne primjerice žute, te kako se snimaju popularne emisije. Vrhunac avanture bio je posjet informativnom studiju u kojem se, uz ostale, snima i emitira Dnevnik HRT te šetnja glamuroznim studijem popularnog TV show-a The Voice.

RInovatoRI logotipDojmovi se još nisu slegli, a RInovatoRi su već bili pred vratima druge planirane destinacije – Muzeja iluzija. Pored eksponata koji izazivaju oduševljenje zbunjujući naša osjetila, RInovatoRI su ovu atraktivnu lokaciju mogli sagledati i iz aspekta uspješne poduzetničke priče. Uz stručno vodstvo polaznici programa obišli su svaki kutak Muzeja, istražili što se krije iza uvjerljivih obmana, a sve skupa ovjekovječili brojnim fotografijama. Razradu iskustva i utisaka obavit će na idućoj redovnoj radionici u Domu mladih.

Program RInovatoRI pokrenut je i sufinanciran od strane Grada Rijeke – Odjela gradske uprave za poduzetništvo, a realizira se u suradnji s ustanovom Dom mladih Rijeka.