Tri gradska trga, Trg Ivana Koblera, Trg Riječke rezolucije i novouređeni Pavlinski trg, lokacije su na kojima će Riječanke i Riječani kao i njihovi gosti, strani i domaći turisti, moći uživati u glazbi u opuštenoj atmosferi

“Noći riječkih trgova” još su  jedna od ljetnih manifestacija koja će se tijekom srpnja,  kolovoza i rujna održavati u samom srcu grada, na trgovima Starog grada . Ovu su manifestaciju koja će glazbom oživjeti središte grada potakli riječki ugostitelji  s ciljem da gostima, domaćim i sve brojnijim stranim turistima, ponude sadržajni program u blizini svojih ugostiteljskih objekata.

Program Noći Riječkih trgova predstavili su danas na Koblerovom trgu, na  terasi Caffe bara Garcon , jednog od  lokala koji su pokrenuli inicijativu za održavanjem novog ljetnog programa i organizatori su manifestacije,  Ines Boban – Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke i u ime organizatora Iva Sušić iz „Promocije“ i Dean Dujmić iz Caffe bara „Garcon“. 

Manifestaciju posvećenu Starom gradu i njegovim trgovima pokrenuli su riječki ugostitelji i organizatori brojnih događanja s ciljem obogaćivanja turističke ponude Rijeke primjerenim sadržajima tijekom ljetnih mjeseci te oživljavanja i ukazivanja na ljepote Staroga grada. Tri su trga koja će na svojim atraktivnim prostorima ugostiti ovu manifestaciju – Trg Ivana Koblera, Trg Riječke rezolucije te nedavno renovirani i uljepšani Pavlinski trg. Tri lokacije i cijeli niz glazbenih pravaca koji se u opuštenoj ljetnoj atmosferi trude zadovoljiti najširi spektar ukusa gledatelja.

Predstavljanje Noći riječkih trgova

Predstavljanje Noći riječkih trgova

Koblerov će trg u organizaciji Bistro-pizzerije „Maslina na Zelenom trgu“ i tvrtke Atmosfera biti najživlji četvrtkom – od 6. srpnja do 14. rujna od  20 do 24 sata svirat će se u sklopu programa „Četvrtkom na Koblerovom“. Do sada su najavljeni nastupi grupa mEmenTo, By The Way Band i Love Runners, a program će se dopunjavati s vremenom. Koncerti na Koblerovom trgu su besplatni.

Na Trgu Riječke rezolucije nastupit će dvije dive – violončelistica Ana Rucner  15. srpnja i cijenjena sarajevska umjetnica, interpretatorica sevdalinki Amira Medunjanin  20. srpnja. Programe na Trgu Riječke rezolucije organizira tvrtka Promocija , a karte za koncerte mogu se kupiti u pretprodaji u Dallas Music Shopu – 60 kn za koncert Ane Rucner ili 80 kn dva dana prije samog koncerta te 80 kn za koncert Amire Medunjan, tj. 100 kn dva dana prije koncerta.

Promocija je pripremila i  programe na Pavlinskom trgu, a Riječane i njihove goste zabavljat će Karin Kuljanić 27. srpnja i Dijagnoze Band 29. srpnja, uz besplatan ulaz na oba programa.

Turistička zajednica grada Rijeke je sa željom da građane i goste što bolje informira o zabavnom i raznolikom ljetu u Rijeci, koje uključuje Riječke ljetne noći, Ljeto na Gradini, događanja po riječkim beach barovima, muzejima, galerijama, klubovima…  izdala i prigodni letak u kojem su, uz koncerte u sklopu „Noći riječkih trgova“, predstavljena sva događanja od srpnja do rujna.