U neposrednoj blizini Centralne gradske tržnice, na adresi Zagrebačka 23a, svečano je otvoren novi prostor namijenjen gimnastici i sportskom penjanju.

Riječ je o prostoru ukupne površine 272 m2 u kojem su uređene i opremljene dvije dvorane, dvije svlačionice te uredski, sanitarni i skladišni prostori, a koji će koristiti Sportsko penjački klub Tuhobić, Gimnastički klub „Rijeka“ i Gimnastički klub „Vita“. Grad Rijeka je putem Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke u uređenje i opremanje prostora uložio oko 95 tisuća kuna.

Otvorenje novih sportskih prostorija u Zagrebačkoj ulici

Svečanost otvorenja novih sportskih prostorija

Gimnastička dvoranu površine 70 m2 opremljena je troslojnim filcanim tepihom, ogledalima, baletnim pritkama i švedskim ljestvama, a dvorana za penjačke trenažne procese ima površinu od 81 m2 i potpuno je obložena penjačkom stijenom.

U gimnastičkoj dvorani će se održavati programi za predškolski i natjecateljski uzrast, kao i programi korektivne gimnastike za odrasle te gimnastika za mame i bebe. Penjačka dvorana pak, s obzirom na način uređenja sukladno potrebnim atestima, može služiti i za organizaciju natjecanja.

Otvorenju novih prostora prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, predsjednice gimnastičkih klubova „Vita“ i „Rijeka“ Ljiljana Turina Buljanović i Mirjana Jovičić, član izvršnog odbora Sportsko penjačkog kluba Tuhobić Damir Konestra te drugi uzvanici.

Pozdravivši članove i članice klubova, koji su u samom centru grada pronašli svoj novi dom.
„Došlo je do pozitivne sinergije klubova koji su ovdje pronašli svoj novi dom iz kojeg će, vjerujem, izaći nove sportske zvijezde. Prostor je uređen ne samo sredstvima rada, već i volonterskim radom članova klubova. Znam da to možda nije dovoljno i sukladno potrebama i željama, no svakako je jedan početak koji će rasteretiti postojeću sportsku infrastrukturu“, kazao je gradonačelnik Filipović, poželjevši svim sportašima i sportašicama da uživaju u svojom novim prostorima.

Otvorenje novih sportskih prostorija u Zagrebačkoj ulici

Gradonačelnik Marko Filipović s malim gimnastičarkama

U ime klubova korisnika prostora Gradu Rijeci na podršci, ustupanju prostora te na pomoći kod opremanja zahvalio se Damir Konestra.