Za vrijeme trajanja Svjetskog natjecanja brodomaketara 2021. na sjevernom pročelju zgrade Exportdrva oslikan je novi riječki mural naslova ”Dogodit će se opet, ali to je u redu”. Autor murala je street art umjetnik Vladimir Tomić.

Riječ je o riječkom umjetniku s diplomom Akademije primijenjenih umjetnosti koji se graffitima i street artom aktivno bavi od 1998. godine pod pseudonimom Mosk.

Mural ”Dogodit će se opet, ali to je u redu” ostat će kao trajno sjećanje na Svjetsko natjecanje brodomaketara 2021., ali i kao spomen na 75. godišnjicu postojanja Hrvatske zajednice tehničke kulture čiji član je i Hrvatski savez brodomaketara.
Mural je nastao u suradnji s Udrugom Akumulator koja svojim djelovanjem od 2017. godine donosi pravo osvježenje na riječke ulice i fasade, a izradu murala omogućili su Centar tehničke kulture Rijeka, Hrvatski savez brodomaketara, Lučka Uprava Rijeka, Rijeka Plus i Grad Rijeka.

Mural_dogodit će se opet ali to je u redu O samom muralu autor ističe: ”Premda je brodomaketarstvo vještina izrade umanjenih plovila, za osmišljavanje murala, zidne slike velikih dimenzija, koji će popratiti izložbu maketa brodova, nametnula se ideja o poigravanju uvećanog i umanjenog, teškog i lakog, suprotnosti koje, baš kao i sve ostale, ne postoje jedna bez druge. Propeler je ono što pokreće brod, no ovdje, uvećanih dimenzija, uhvaćen u tlo, kao tek pred trenutak odsjecanja čempresa. No, upravo veličinu propelera stablo koristi za svoj rast. Koliko je ova simbioza trajna sugerira figura čovjeka, nezainteresirana i naviknuta na prizor, zanesena otpuhivanjem jasenovih propelera iz svojih dlanova.”