Uz prigodni zabavni program otvoreno je obnovljeno igralište u Parku 1. maja.

Voditelji veselog programa bili su Ivana Plechinger i Kristijan Ugrina, a posebni gosti bili su popularni pjevač Dražen Turina Šajeta te gradonačelnik Grada Rijeke, mr.sc. Vojko Obersnel.

Akcija “Sigurni u igri, sigurni u čistoći” započeta sredinom lipnja, u kojoj su građani Rijeke, Zagreba, Osijeka, Splita i Križevaca sami birali lokaciju za novo igralište, završila je danas u Rijeci. Riječani su naime, sredinom rujna od tri ponuđene lokacije; Park 1. maja, Park Mlaka – sjeverni dio te Park Nikole Hosta, glasovanjem izabrali Park 1. maja za uređenje novog dječjeg igrališta.
Moguće lokacije izabrane su u suradnji s Gradskim poglavarstvom, a glasovanje se odvijalo putem listića u trgovinama supermarketa Plodine-Rijeka d.o.o., koji je ujedno i partner akcije.

Akciju čiji je cilj djeci osigurati što čišće i sigurnije mjesto za igru i zabavu pokrenuo je Domestos, vodeća robna marka za čišćenje u domaćinstvu međunarodne korporacije Unilever, zajedno s domaćim trgovinskim partnerima u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Križevcima i Osijeku. Akcija je pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Nakon Rijeke, u kojoj je otvoreno prvo igralište, u sljedećih nekoliko tjedana službeno će se otvoriti i dječja igrališta u ostala četiri grada.

Na svečanom otvorenju gospodin Žarko Kruljac, direktor prodaje u tvrtki Unilever, je rekao da se nada kako će ovo igralište uljepšati igru malih Riječana i da će im dugo vremena služiti na zadovoljstvo, kao i na radost svih koji su u projektu sudjelovali. Osnovi cilj je bio osigurati djeci što čišće i sigurnije mjesto za igru i zabavu, što mislimo da smo ovim igralištem postigli.

U prigodnom zabavnom programu upriličenom povodom otvorenja i veselom igrokazu za prisutnu djecu koji su vodili poznati dvojac Ivana Plechinger i Kristijan Kiki Ugrina sudjelovao je i naš poznati pjevač Dražen Turina Šajeta. Tom je prilikom gradonačelnik Grada Rijeke uručio “ključ igrališta”  Draženu Turini Šajeti koji ga je odmah predao na veselje prisutne djece, najmlađim građanima Rijeke, čime je i službeno predano igralište na korištenje!

Sve postavljene sprave za igranje su domaćeg proizvođača Redox. Radi se  o spravama načinjenim su od visokokvalitetnog drveta premazanog ekološkim bojama, otpornim su na vremenske uvjete i imaju ugrađene čvrste plastične dodatke.