Na Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3.12.2020. godine, na parkiralištu Adria P.A. Škurinje, predsjedniku Udruge Miljenku Mišljenoviću uručeni su ključevi novog kombija.

Grad je za potrebe Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka u kolovozu 2008. godine nabavio specijalno vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom Iveco 8+1 vrijedno 538.000,00 kuna. Ove godine udruga ga je odlučila prodati, i tim novcem platila učešće, iz razloga što je to vozilo staro 12 godina, prešlo je 500 000 km, a troškovi održavanja su preskupi. Kako je na prvom mjestu sigurnost osoba s invaliditetom, Udruga je odlučila staro zamijeniti novim vozilom. Riječ je o vozilu Renault Traffic, 1997 kubika, snage motora 88kw, pogon na dizel gorivo, a koje maksimalno prevozi 4 kolica, 2 pratnje i vozača ili vozača i 8 osoba. S preinakama za prijevoz invalida vozilo košta 250 000,00kn.

Plaćanje će biti kroz 3 godine s kamatom od 3,5%, a mjesečna rata iznosi 6023,67kn.

Vozilo će radnim danima prevoziti osobe s invaliditetom te djecu s teškoćama u razvoju iz Rijeke u Centar za rehabilitaciju Fortica. Prijevoz u Forticu financira Grad rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb.

Ključeve kombija predsjedniku Udruge Miljenku Mišljenoviću uručila je pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković.

Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka brine o svim segmentima života svojih članova s ciljem unapređenja kvalitete života osoba s invaliditetom kao osjetljive skupine društva te smanjenja njihove socijalne isključenosti.