Otvorena je dvorana za borilačke sportove Sušak na adresi Ružićeva ulica 7.

Grad Rijeka izgradio je i uredio Dvoranu za borilačke sportove. Riječ je o prostoru koji je ranije korišten u razne svrhe, a koji je danas predan na korištenje Rijeka sportu.

Dvoranu će koristiti sljedeći klubovi: Judo klub Kvarner, Taekwondo klub Sušak, Karate klub Kvarner, Karate klub Ri Croatia, Karate klub Rijeka, Karate klub Viktorija, Karate klub No kachi i Kickboxing klub Mega Centar, koji zajedno broje ukupno 667 članova.

Događaju su prisustvovali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić-Blečić, direktor Rijeka sporta Zlatan Hreljac, predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać te predstavnici klubova za borilačke sportove i mali i veliki sportaši.

Gradonačelnik Obersnel svima je zaželio puno sreće i uspjeha na natjecanjima, dodavši kako se među ovim sportašima sigurno nalaze i budući olimpijci.

Na otvorenju, svoje su vještine prezentirali članovi klubova Karate klub Viktorija, Judo klub Kvarner, Taekwondo klub Sušak i Karate klub Ri Croatia.

Podaci o objektu

Prizemlje objekta iznosi 564 metara kvadratnih, a ovdje je smješteno glavno borilište površine 260 kvadratnih metara, muška i ženska garderoba sa sanitarijama i tuševima, ured voditelja objekta, recepcija, ženski i muški sanitarni čvor te razna spremišta.

Na prvom katu, čija površina iznosi 523 metara kvadratnih, nalazi se mala dvorana površine 85 kvadratnih metara s pripadajućim predprostorom te višenamjenski prostor površine 190 kvadratnih metara, koji se nalazi iznad dijela glavnog borilišta u prizemlju. Također, i na prvom se katu nalaze dvije garderobe sa sanitarnim čvorovima i tuševima, hodnici, terasa i balkon na koji se izlazi iz male dvorane.

Kako bi ovaj prostor postao adekvatno mjesto za treninge borilačkih sportova, izvedeni su elektro-radovi, radovi na termotehničkim instalacijama, bravarski radovi, radovi na sustavu zaključavanja, stolarski radovi te građevinsko-obrtnički radovi u vidu rušenja i demontaže postojećih građevinskih elemenata, pripreme zidova i podova te gletanje i impregnacija, bojanje zidova, plafona i podova, uklanjanje oštećene postojeće podne podloge i postavljanje novog tepisona glavnog borilišta u prizemlju te izrada zida od gipskartonskih ploča postavljenih na aluminijsku podkonstrukciju s gletovanjem i bandažiranjem spojeva.

U navedene je radove uloženo 518.368,86 kuna.

U riječke sportske objekte uloženo više od 600 milijuna kuna

Inače, u Rijeci djeluju 22 sportska kluba čiji se članovi bave borilačkim sportovima, boksom, judom, karateom, taekwondoom i kick boxingom. Uz dvoranu Sušak, koristi se i Boksačka dvorana u Baračevoj ulici, dvorana u Manzzonijevoj ulici, SRC Belveder, Dvorana Zamet, ŠRD Zamet, Dvorana Mladosti, SRC Mlaka, SRC Maj i drugi prostori. U ovoj godini, Grad Rijeka ulaže oko 1,4 milijuna kuna za financiranje programa ovih klubova te kroz pravo na besplatno korištenje objekata.

Svakako valja reći kako će za cjelokupan program javnih potreba u sportu, koji uključuje i druge sportove, Grad Rijeka u ovoj godini izdvojiti 13,2 milijuna kuna, i to za financiranje niza aktivnosti. Za financiranje cjelokupnog programa javnih potreba u sportu u posljednjih deset godina Grad Rijeka izdvojio je ukupno 175, 7 milijuna kuna.

Uz ova sredstva, Grad Rijeka izdvaja više od 40 milijuna kuna godišnje za potrebe funkcioniranja svih sportskih objekata, koje različiti klubovi koriste bez naknade za provedbu svojih programa. Tako je, samo u posljednjih deset godina, u održavanje i upravljanje sportskim objektima Grad Rijeka uložio preko 400 milijuna kuna. Riječ je o 35 sportskih objekata i prostora.

Podsjetimo, u posljednjih 15-ak godina u izgradnju i rekonstrukciju sportskih objekata u Rijeci, kao što je i gradonačelnik Obersnel naglasio, Grad Rijeka uložio je preko 600 milijuna kuna. Među ostalim, izgrađeni su Bazeni Kantrida, Centar Zamet, Atletska dvorana na Kantridi, uređen je Stadion Kantrida, položeni su umjetni travnjaci na više nogometnih igrališta te je uređen i niz manjih dvorana, šahovskih i boćarskih domova i ostalo.