U subotu, 5. listopada 2019. godine, kroz Rijeku će proći sudionici Međunarodne biciklističke utrke “Cro Race 2019” te će za sav promet privremeno biti zatvorena dionica ceste od Preluka do Fiumare u vremenu od 13.00 do 14.30 sati, kao i prometnice na prilazima gradu, u terminima prolaska biciklista tim dionicama.

Biciklisti će proći i Korzom te se mole svi građani da poštuju upute službenih osoba i postavljene ograde/označeni prostor te da se ne kreću sredinom Korza u očekivanom vremenu prolaska biciklista.    

Privremeno će se ukinuti i autobusna stanica “kod starog Kraša”, od 13 do 14 sati.

U središtu grada, kolona biciklista se očekuje oko 13.30 sati iz pravca Trpimirove ul., dalje Adamićevom ul. do Trga Republike Hrvatske gdje ulaze na Korzo, kod Gradske knjižnice izlaze na Scarpinu ulicu, utrka se nastavlja Fiumarom te u Ulicu Franje Račkog prema cilju na Platku.

Za vrijeme prolaska kolone biciklista gradskim prometnicama, promet se zatvara za sva vozila uključujući i javni gradski prijevoz. Mogućnost prolaza omogućit će se samo hitnim službama.

Regulaciju prometa provodit će djelatnici PU Primorsko – goranske koji građanima preporučaju da se u prometu koriste prometnicama tzv. “sjevernog koridora” (dionicom Grohovčeva – Fiorella la Guardia – Pomerio), odnosno da se, ukoliko je moguće, koriste riječkom zaobilaznicom u oba smjera.

Inače, 5. etapa utrke počinje u Rapcu u 10.45 sati, prolazi kroz Labin, Maslinica, Valamar, PP Učka, Rijeka, Opatija, Čavle, NP Risnjak s ciljem na Platku.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Gordana Brkić Žagar