U sklopu manifestacije „Svibanjska inventura zdravlja: do zdravlja svibanjskom terapijom – sportom i rekreacijom“ na Korzu je održana velika javnozdravstvena akcija obilježavanja Dana plavih irisa i Svjetskog dana sporta.

Tim povodom na Korzu su organizirane brojne aktivnosti: mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, podjela edukativnih materijala o zdravlju, edukacija osnovnog održavanja života za laike, radionica zumbe, postavljen je sportski poligon za djecu, a građani su mogli vidjeti demonstracije kenda, boksa, karatea, kickboxinga, taekwondoa, wusina, gimnastike i atletike.

Mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi

Mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi

Dan plavih irisa, koji se obilježava posljednju subotu u svibnju, posvećen je prevenciji raka debelog crijeva, s ciljem podizanja svijesti građana o odgovornosti za vlastito zdravlje odazivanjem na Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva. Svjetski dan sporta 29. svibnja obilježava se 29. svibnja s ciljem promicanja sporta i rekreacije kao doprinosa očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti.

Obilježavanje su organizirali Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ i Riječki sportski savez, uz brojne ustanove-partnere, među kojima je i Grad Rijeka u sklopu projekta Grada Rijeke „Rijeka – Zdravi grad“.

(foto: Iva Bilajac-Sorta Turina, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ)

Skip to content