Dani Mjesnog odbora Sveti Nikola u proteklim tjednima pružili su nam raznovrsna i zanimljiva zbivanja.

Obilježavanje je započelo u utorak 21. studenoga održavanjem radionice „Kako napraviti torbicu od starih hlača“. Radionicu je vodila Sofija Apostolovski iz Udruge Merlin i u tri sata zainteresiranim polaznicama pokazala tajne krojenja i šivanja.

U četvrtak, 30. studenoga, održana je kreativna radionica na kojoj su se izrađivali božićni ukrasi kojima je okićen bor u velikoj dvorani MO. Radionica je održana u suradnji sa Klubom umirovljenika Sv. Nikola-Turnić, a prisustvovalo je dvanaest polaznica. Isti dan u kasnijim satima održana je još jedna radionica pod nazivom „Kako napraviti torbicu tehnikom makramea“. Radionicu je vodila magistrica umjetnosti Ana Paris.

U subotu 2. prosinca održana su sportska natjecanja u šahu i briškuli i trešeti. Sudjelovale su ekipe iz većine klubova umirovljenika grada Rijeke i susjednih mjesnih odbora. Prvo mjesto u šahu osvojio je Anton Kunac, a u kartama par Cindrić-Peruško.

U utorak, 5. prosinca, u jutarnjim satima održana je besplatna akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi. Akcija je provedena u suradnji sa patronažnim sestrama Zdravstvene ambulante Turnić, a odazvalo se 22 mještana uglavnom starije životne dobi. Isti dan s početkom u 17:30 sati održana je prigodna priredba i doček Svetog Nikole za predškolsku djecu. Priredbu je izvela Glazbeno-scenska udruga Ri Stars, a Sveti Nikola se fotografirao sa djecom i podijelio im slatke paketiće.

Svečana proslava Dana MO održana je u ponedjeljak, 18. prosinca, u dvoranama MO na adresi Franje Čandeka 36b. U maloj dvorani otvorena je izložba keramike Udruge Vali iz Kostrene. Izložba ostaje otvorena do petka 22. prosinca, a svi zainteresirani mogu je doći pogledati u radno vrijeme tajništva MO. Nakon otvorenja, program se preselio u veliku dvoranu gdje je održan glazbeni nastup grupe “Trio Swing” uz skromnu zakusku. Ugodno druženje uz pjesmu i ples potrajalo je dugo u noć.