U nedjelju, 17. ožujka 2019. godine, u zelenoj će boji zasvijetliti Trsatska gradina i dizalice na Molo longu, čime se Rijeka uključiti u proslavu irskog nacionalnog dana, Dana sv. Patrika, u sklopu inicijative Tourism Irelanda “Global Greening” (“Svjetsko ozelenjavanje”).

Veleposlanstvo Irske u Hrvatskoj u suradnji s hrvatskim gradovima ponovno će sudjelovati u godišnjoj inicijativi Tourism Irelanda “Global Greening” čime će se proslaviti Dan sv. Patrika, koji se obilježava 17. ožujka. Tako će se i ove godine više hrvatskih gradova pridružiti proslavi irskog nacionalnog blagdana u kojoj sudjeluju gradovi diljem svijeta.

U nedjelju će u Rijeci zeleno zasvijetliti Trsatska gradina koju je u 19. stoljeću kupio Irac Laval Nugent iz Westmeatha, vojni vođa u austrijskoj vojsci koji je oženio hrvatsku plemkinju, i odabrao Trsat za svoje trajno prebivalište. Također, zeleno će svijetliti i dizalice na lukobranu Molo longo.

Više informacija o Inicijativi u Hrvatskoj, mogu se dobiti slanjem upita na adresu bernard.vrban@dfa.ie ili na broj telefona +385 (0)91 627 8934.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen