U utorak, 28. veljače 2017. godine, u 12 sati, u Informativnom centru Grada Rijeke (Ri info), Korzo 18b, održat će se konferencija za medije u povodu obilježavanja Dana waldorfske pedagogije u Republici Hrvatskoj.

Konferenciji će prisustvovati:

  • Davorin Šimunović, predsjednik Društva prijatelja waldorfske pedagogije
  • Danijela Grohovac, ravnateljica Waldorfskog vrtića Mala vila
  • Gordana Brzaj, ravnateljica Osnovne waldorfske škole
  • Sandra Kraljević Pavelić, roditelj djeteta u školi te aktivni član Društva

 

U sklopu obilježavanja Dana waldorfske pedagogije u Republici Hrvatskoj u Rijeci će se odvijati niz aktivnosti u organizaciji Društva prijatelja waldorfske pedagogije, Osnovne waldorfske škole, Waldorfskog dječjeg vrtića Mala vila i Dječjeg vrtića Rijeka – PPO Bulevard.

Waldorfski odgajatelji i učitelji u Hrvatskoj prije svega moraju zadovoljiti standardne državne kriterije za obavljanje djelatnosti, odnosno imati visokoškolski stupanj edukacije, a potom i dodatnu trogodišnju edukaciju koju u Hrvatskoj vodi i organizira Institut za waldorfsku pedagogiju, neovisna i neprofitna udruga koja se bavi razvojem waldorfske pedagogije.

Osim inicijalnog obrazovanja kontinuirano tijekom čitavog radnog vijeka vrši se i trajno usavršavanje već zaposlenih i budućih waldorfskih učitelja i odgojitelja kroz hospitacije, seminare i predavanja. Ovaj je segment dodatne edukacije waldorfskih učitelja i odgojitelja izuzetno važan s obzirom da waldorfske institucije teže razvoju cjelovitih i slobodnih ličnosti, snažne volje, razvijene osobne i socijalne empatije, te kreativnog, znatiželjnog aktivnog intelekta.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen