U petak, 27. rujna 2019. godine, u 11:30 sati, u Informativnom centru Grada Rijeke ( Korzo 18 b) bit će održana konferencija za medije na kojoj će biti najavljen program obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“ i Svjetskog dan srca.

Konferenciji će prisustvovati:

  • Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke,
  • Vedrana Fržop, Upravni odjel za zdravstvo Primorsko-goranske županije,
  • Jadran Mandekić, voditelj projekta „Rijeka – Zdravi grad“, Grad Rijeka,
  • Helena Glibotić Kresina, voditeljica Tematske grupe za Zdravo starenje projekta „Rijeka – Zdravi grad“, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba i Svjetskog dana srca održat će se na riječkom Korzu, 1. listopada 2019. godine, u vremenu od 10 do 13 sati.

Međunarodni dan starijih osoba bit će obilježen nizom aktivnosti čiji je cilj skrenuti pažnju na važnost uključivanja osoba starije životne dobi u sva društvena zbivanja, istaknuti njihovu kreativnost i ostale vještine, kao i naglasiti važnost prevencije te brige o zdravlju, s posebnim naglaskom na kardiovaskularno zdravlje, a sve u skladu s geslom ovogodišnjeg Međunarodnog dana starijih osoba: „Putovanje u dobnu jednakost“.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen