U četvrtak, 1. listopada 2020. godine, u 9.30 sati, u Salonu Grada Rijeke, Korzo 16/1. kat, u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba održat će se prijem za predsjednike riječkih Klubova za umirovljenike i starije osobe.

Na području Rijeke trenutno djeluje 16 klubova za umirovljenike i starije osobe. Klubovi su organizirani kao svojevrsni dnevni boravci koji omogućuju druženje, zabavu, učenje, bavljenje kulturom i sportom te brojne druge aktivnosti.

Predsjednike Klubova za umirovljenike i starije osobe, koji djeluju pri Matici umirovljenika grada Rijeke i Domu za starije osobe „Kantrida“ Rijeka, primiti će gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković.

Istog dana, u 10.00 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, održat će se skup „Osobe starije životne dobi u vrijeme COVID-19 pandemije“, u skladu s centralnom temom ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba: „Pandemije: mijenjaju li način na koji se odnosimo prema starosti i starenju?”.

Na skupu će biti predstavljeni rezultati istraživanja o kvaliteti života osoba starije životne dobi u vrijeme mjera uvedenih zbog pandemije bolesti COVID-19 koje je provedeno na inicijativu Tematske grupe za zdravo starenje projekta „Rijeka – Zdravi grad“.
U izradu i provedbu upitnika bili su uključeni Grad Rijeka, Filozofski fakultet u Rijeci, Dom zdravlja PGŽ, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Matica umirovljenika grada Rijeke i Dom za starije osobe Kantrida. O problematici u radu vezano uz COVID-19 krizu na skupu će govoriti i predstavnici Nastavnog zavod za javno zdravstvo PGŽ te Doma zdravlja PGŽ.

Organizator skupa je Grad Rijeka, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko goranske županije, Filozofskim fakultetom u Rijeci, Domom zdravlja Primorsko goranske županije te Primorsko goranskom županijom. Skup se organizira u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Gordana Brkić Žagar