U organizaciji KD Vodovod i kanalizacija Rijeka, u Mjesnom odboru Luka održan je prigodni program u povodu Svjetskog dana voda (22. ožujka).

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, za učenike 4., 5. i 6. razreda riječkih osnovnih škola Dolac, Brajda i Nikola Tesla u Mjesnom odboru Luka organiziran je prigodni edukativni program.

U sklopu programa održano predavanje pod nazivom „Rijeka je voda, voda je riječka voda“, kojim je KD Vodovod i kanalizacija Rijeka učenicima pobliže predstavilo svoje aktivnosti i djelovanje, kao i ovogodišnje osnovne smjernice Svjetskog dana voda.

Učenici su također imali prilike premijerno pogledati kratkometražni film „Riječka voda“, polaznika filmske radionice Doma mladih, pod mentorstvom profesora Josipa Šarlije. Budno oko kamere zabilježilo je impozantne kadrove nemirnog toka krške rijeke Rječine kao i kadrove našeg najizdašnijeg  izvorišta Zvir te riječkih špina, od kojih su neke smještene u samom centru grada.

Okosnicu programa obilježila je zajednička likovna radionica na kojoj su učenici izrađivali radove inspirirane temom vode i njezinim značajem za zdravlje i čovječanstvo. Kao pravi mali čuvari vode bili su zaduženi za ekspresiju vlastitih misli i osjećaja o ovom osnovnom preduvjetu za život.

Program je zaokružen eko kvizom „Koliko znaš o vodi“ koji je uz edukativni aspekt potaknuo učenike na timski rad, zdravu konkurenciju, a prije svega izamio osmijeh na njihovim licima.

Skip to content