Dan policije i blagdan zaštitnika, sv. Mihovila, u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj obilježen je prigodnom svečanošću održanom u Policijskom domu u Rijeci. Pripadnici policije održali su na riječkom Korzu Dan otvorenih vrata i građanima pokazali dio opreme i tehnike te ih upoznali s djelom svakodnevnih poslova koje obavljaju u cilju održavanja javnog reda i opće sigurnosti.

Svečanosti u Policijskom domu u Rijeci koja je započela minutom šutnje za poginule policijske službenike i branitelje nazočili su načelnica Policijske uprave primorsko-goranske Senka Šubat, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Erik Fabijanić.

Okupljene je pozdravila načelnica Senka Šubat koja se s posebnim poštovanjem prisjetila svih policajaca koji su svoj život dali za stvaranje i očuvanje Republike Hrvatske. Istaknula je i kako Policijska uprava čini sve što je u njihovoj moći kako bi zaštitila građane, no to nije moguće bez pomoći ostalih državnih tijela te tijela lokalne i regionalne samouprave. Načelnica Šubat je zahvalila Gradu Rijeci na dobroj suradnji.

Važnost preventivne uloge policije u društvu naglasio je gradonačelnik Vojko Obersnel te dodao kako je potrebno ujediniti snage i zajednički raditi na prevenciji kriminala kako bi se građanima omogućila sigurnost.

U prigodnom dijelu svečanosti nastupili su polaznici Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov te učenici Osnovne škole Nikola Tesla.

U povodu obilježavanja Dana policije održan je i Dan otvorenih vrata pa su građani na Korzu imali priliku vidjeti izložena policijska vozila, kombi vozilo za obavljanje očevida u prometu, mogli su provjeriti stanje bodova vezanih uz prometne prekršaje te upoznati dio poslova kriminalističke tehnike. Na raspolaganju je bio i info-punkt na kojem se moglo dobiti korisne savjete i informacije o mjerama samozaštite.

(A.S.)