U četvrtak, 10. svibnja 2018. godine, u Parku Mlaka te Sportsko-rekreacijskom centru Mlaka, nizom aktivnosti za najmlađe građane obilježen je Međunarodni dan tjelesne aktivnosti. Obilježavanje je dio projekta “Rijeka – Zdravi grad” te Nacionalnog programa Živjeti zdravo, komponente Zdravlje i okoliš, podmodula Volonteri u parku.

Obilježavanje se održalo u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije i Grada Rijeke, u suorganizaciji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Kuglačkim klubom  Rijeka. Aktivnosti  su  se  odvijale  u  parku  Mlaka  te  u  Sportsko-rekreacijskom centru  Mlaka, a  sudjelovalo je 40 učenika OŠ Podmurvice. U SRC Mlaka, uz nadzor trenera Drage Juričića i članica Kuglačkog kluba  Rijeka, učenici su prošli mini  tečaj  kuglanja, a potom  se  i  međusobno  natjecali  te je na  kraju proglašen pobjednik kojem je uručena simbolična nagrada. Ostalim sudionicima podijeljene su zahvalnice.

Obilježavanju  je  prisustvovala  i hrvatska reprezentativka  u  kuglanju te četverostruka svjetska juniorska prvakinja i nositeljica svjetskog rekorda 2017. godine Matea Juričić. Istovremeno, u parku Mlaka odvijale su se tradicionalne igre za djecu poput skakanja u vreći, badmintona te preskakivanja užeta i vijače.