Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana je svečanost kojom je obilježena 10. obljetnice osnutka Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci

Pozdravne riječi uputili su u ime Odjela za matematiku, pročelnik Odjela prof. dr. sc. Dean Crnković, u ime Sveučilišta, prof. dr. sc. Sanja Barić, prorektorica za studije i studente, u ime Grada Rijeke, Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika te zamjenica župana Marina Medarić.

Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika u svom je pozdravnom govoru kazao kako je Rijeka je prepoznala vrijednost intelekta, znanja i inovacija. Riječko Sveučilište iz godine u godinu tome daje osobit doprinos, kroz rad, kreativnost i znanje, koje neprestano unaprjeđuje, kako bi riječka uspješnost ostavila neizbrisiv trag, ne samo u akademskoj zajednici, na Sveučilištu, već u čitavoj Rijeci i okolici.

Čestitajući na deset godina djelovanja i ulaganja u znanje, studente i znanstvenike, Filipović je kazao kako se time stvara riječka kvaliteta, prepoznatljiv brend znanja i uspješnosti. „Naše su se misli i namjere pokazale točnima. Kako je i sam Platon davno rekao, najviši oblik misli upravo je u matematici“, kazao je Filipović.

U sklopu svečanosti predstavljena je Monografija Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci 2007.-2017. te dodijeljena priznanja najboljim studentima i Zahvalnice povodom 10 obljetnice Odjela.

Skip to content