Na Jakominićev grob vijence su položili članove njegove obitelji, predstavnici Policijske uprave Primorsko-goranske i Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“. U ime Grada Rijeke vijenac su položili gradonačelnik Vojko Obersnel i njegov zamjenik Marko Filipović.

Marino Jakominić, kao zapovjednik riječke SJP-e sudjelovao  je za vrijeme Domovinskog rata u borbenim aktivnostima na gospićkom i dubrovačkom području. Poginuo je 29. 8. 1992. na Velebitu. Od 2004. godine jedna od ulica na Kantridi nosi njegovo ime.

Marino Jakominić imenovan je zapovjednikom posebne jedinice policije 5. rujna 1991. godine. Po preuzimanju jedinice odlazi na gospićko ratište. U travnju 1992. godine odlazi s postrojbom, u tada opkoljeni grad Dubrovnik, kao prvom postrojbom izvan dubrovačkog područja. U tijeku deblokade grada i oslobađanja južnih pravaca prema Župi i Konavlima ističe se svojim zapovjednim stilom i djelovanjem te posebno brigom za svakog pojedinca.

Rasplamsavanje ratnih događanja na ličkom dijelu bojišnice traži novo angažiranje riječkih specijalaca na velebitskim perivojima i visovima. Zapovjednik jedinice Marino Jakominić poginuo je 29. kolovoza 1992. godine u neprijateljskoj zasjedi na Velebitu.