Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv na dostavu projektnog prijedloga  za strateški projekt „Revitalizacija kompleksa Benčić – Cigleni i T-objekt“, u okviru Operativnog programa konkurentnost i kohezija.

Poziv za strateški projekt Grada Rijeke „Revitalizacija kompleksa Benčić – Cigleni i T-objekt“  i Poziv za strateški projekt Grada Zadra „Centar za mlade i novo urbanističko rješenje za prostor oko Centra“ su prvi pozivi u Republici Hrvatskoj kroz mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) i to u specifičnom cilju 6e2 Obnova brownfield lokacija (bivša vojna i industrijska područja) unutar Operativnog programa konkurentnost i kohezija.

Cjelokupan poziv za strateški projekt „Revitalizacija kompleksa Benčić – Cigleni i T-objekt“ (KK.06.2.2.01) i dokumentacija objavljeni su na poveznici na mrežnoj stranici eFondovi i na mrežnoj stranici Europski strukturni i investicijski fondovi.

Cilj Poziva je obnova brownfield lokacije u urbanom području Rijeka koja uključuje rekonstrukciju Ciglenog i T-objekta u sklopu bivšeg industrijskog kompleksa Rikard Benčić na području šireg centra Rijeke sa svrhom njihove prenamjene u Dječju kuću i gradsku knjižnicu, s ciljem zadovoljenja kulturnih i obrazovnih potreba stanovništva čitave urbane aglomeracije Rijeka te privlačenja posjetitelja.

Predmet ovog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava je revitalizacija kompleksa Benčić – Ciglenog i T-objekta kroz postupak izravne dodjele, maksimalni iznos bespovratnih sredstava je 68.206.564,80 kn, a krajnji rok za dostavu projektnog prijedloga je do 15. veljače 2018.

Europski fond za regionalni razvoj

Skip to content