Ocjenjivački sud Natječaja za oblikovanje vizualnog identiteta Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u sastavu: Tina Ivezić, Edvin Liverić, Ivian Mujezinović, Oleg Šuran i Jolanda Todorović, jednoglasno je dodijelio prvu nagradu radu pod nazivom Vertikala, autora Tonija Urode.

Čak 39 autora/timova izrazilo je želju za sudjelovanjem u Natječaju za oblikovanje vizualnog identiteta Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u Rijeci, koji je raspisao Hrvatski kulturni dom, a provodilo Hrvatsko dizajnersko društvo.

Ocjenjivački sud Natječaja odabrao je pet pozvanih autora/timova: MKF&AT&AL (Marino Krstačić Furić, Ana Tomić i Ana Labudović), Jan Pavlović, Šesnić&Turković (Marko Šesnić i Goran Turković), Paula Šobat i Filip Pomykalo te Toni Uroda, koji su radili na natječajnim rješenjima.

Odabrani autori/timovi dostavili su svoje radove, a na prvom sastanku Ocjenjivačkog suda odlučeno je da se od dva autora/tima zatraži dodatno pojašnjenje odnosno razrada natječajnog rada.

Na drugom sastanku članovi Ocjenjivačkog suda jednoglasno su donijeli odluku o nagradama.

Prvu nagradu u bruto iznosu od 25.000,00 kn dobio je rad pod šifrom 004: autor: Toni Uroda, naziv koncepta: Vertikala.

Ocjenjivački sud smatra kako se radi o radu visokog nivoa grafičke pismenosti, koja je na zanatskoj mikro razini vrlo sofisticirana i pročišćena. Prijedlog omogućuje mnoštvo pristupa u daljnjoj razradi/realizaciji unutar jasno postavljenog sustava, te omogućava da u slučaju izostavljanja ili odvajanja pojedinih dijelova (u smislu primjena) ono i dalje funkcionira nedvojbeno i jasno kao cjelina.

Rješenje Galerije Kortil

Rješenje Galerije Kortil

Jedina zamjerka upućena je rješenju logotipa galerije Kortil, koje nosi sličnost s onim za Kaptol centar, i koje naizgled nije proizašlo iz istog sustava i promišljanja.

Drugu nagradu u bruto iznosu od 15.000,00 kn dobio je rad pod šifrom 005: autori: MKF&AT&AL (Marino Krstačić Furić, Ana Tomić i Ana Labudović), naziv koncepta: Dom. Treću nagradu u bruto iznosu od 10.000,00 kn dobio je rad pod šifrom 002, autor: Jan Pavlović, naziv koncepta: Integrirajući HKD.

Pozvani autori/timovi koji nisu nagrađeni dobit će za rad na svojim natječajnim rješenjima obeštećenja u bruto iznosu od 7.000 kn svaki.

Hrvatsko dizajnersko društvo i Hrvatski kulturni dom još jednom zahvaljuju svima koji su izrazili interes za sudjelovanje u ovom natječaju, a posebno čestitaju svim pozvanim autorima i timovima na dostavljenim natječajnim rješenjima.

Voditelj natječaja bio je Damir Gamulin.