Dječji vrtić “Zamet” u četvrtak su posjetili riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i pročelnica gradskog odjela za odgoj i školstvo Branka Renko Silov kako bi se upoznali s ulaganjima u riječke dječje vrtiće, koja su financirana sredstvima iz gradskog proračuna i Dječjeg vrtića “Rijeka”.

Ravnateljica Dječjeg vrtića “Rijeka” Vlatka Arko Tomaić upoznala je gradonačelnika i medije s investicijama u riječke dječje vrtiće. Tako je u proteklih godinu dana, prema njezinim riječima, u objekte i opremu u dječje vrtiće, Dječji vrtić “Rijeka” uložio oko 980 tisuća kuna.

Grad Rijeka u uređenje vrtića iz proračuna je izdvojio oko 1,3 milijuna kuna. Uređena je, među ostalim, aluminijska bravarija u nekoliko vrtića, jaslička skupina za šestomjesečne bebe u vrtiću “Krijesnica”, uređen je objekt za boravak djece sa cerebralnom paralizom “Baredice”,kupljena su četiri nova dostavna vozila,te je nabavljen raznovrsni didaktički materijal za učenje djece.Gradonačelnik u dječjem vrtiću Zamet

Gradonačelnik Vojko Obersnel obišao je dječji vrtić “Zamet”, u kojem se inače provodi i sportski program za djecu, te je izrazio zadovoljstvo što je Dječji vrtić “Rijeka”, unatoč problemima, uspio zadržati razinu profesionalnog rada i održati se kao jedna od najboljih predškolskih ustanova u Hrvatskoj.

Iz gradskog proračuna za predškolski se odgoj izdvaja oko 36 milijuna kuna, kazao je gradonačelnik, čime se želi zadržati istu razinu cijena za roditelje. Socijalnim programom, Grad Rijeka sufinancira boravak u predškolskim ustanovama za trećinu djece.

Pohvalio je upravu Dječjeg vrtića “Rijeka”, kazavši kako su racionalnim planiranjem pedeset posto spomenutih investicija isplatiti iz vlastitih sredstava.Obersnel je izrazio i zadovoljstvo što se uredio primjereni smještaj za djecu s cerebralnom paralizom u ustanovi “Baredice”, kao i činjenicom da su proradile i jasličke skupine.

Skip to content