KD Čistoća od 1. travnja ponovno omogućava svojim korisnicima odlaganje manjih količina iskoristivih i problematičnih vrsta otpada iz kućanstva u mobilnim reciklažnim dvorištima.

Na području grada Rijeke određeno je ukupno 24 lokacije na kojima će se do kraja godine nalaziti mobilna reciklažna dvorišta. Radi se o samostalnom mobilnom reciklažnom dvorištu, čije je radno vrijeme od 0-24h, te mobilnom reciklažnom dvorištu s djelatnikom. Radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta s djelatnikom je ponedjeljkom i utorkom od 9 do 17 sati, a srijedom, četvrtkom i petkom od 8 do 16 sati. Subotom, nedjeljom i praznikom mobilno reciklažno dvorište je zatvoreno.

U samostalno mobilno reciklažno dvorište može se odlagati staklo, beterije, tekstil, metalna ambalaža pod tlakom, tetra ambalaža, ambalaža opasnih tvari, lijekovi, papir, sitni električni i elektronički otpad, plastika i metal.

U mobilno reciklažno dvorište s djelatnikom uza sve vrste otpada gore nabrojene, mogu se odlagati i akumulatori, boje, toneri, tinta, smole, ljepila, otpadna ulja (i jestiva i motorna) te fluorescentne i štedne žarulje.

Termini i lokaliteti na kojima će se nalaziti mobilna reciklažna dvorišta dostupni su na mrežnim stranicama KD Čistoće.

Građani krupni otpad i problematične vrste otpada mogu besplatno odlagati i u reciklažnim dvorištima Mihačeva Draga, Pehlin i Jože Vlahovića.

Također, KD Čistoća svim korisnicima omogućuje besplatni odvoz glomaznog otpada u količini do 2 m³ godišnje na obračunskom mjestu korisnika usluge.