Zbog izvođenja građevinskih radova na novom kanalizacijskom priključku, od 22. srpnja 2020. godine uvodi se privremena prometna regulacija na kružnom raskrižju na Marinićima, koje se preko čvora Štefani spaja na Novu cestu, a koja spaja grad Rijeku i Marišćinu. Predviđeni završetak radova je 29. srpnja 2020.

Zbog privremene regulacije prometa privremeno se mijenja trasa prometovanja autobusnih prigradskih linija 20 i 21, i to od srijede, 22.7.2020. godine od 8:00 sati.

Autobusne linije 20 i 21, tijekom cijelog vremena izvođenja radova, prometovat će privremenom trasom: Podmurvice – Rujevica – Nova cesta – kružno raskrižje kod Plodina i dalje redovitom trasom prema Viškovu i obrnuto.

Iz smjera Nove ceste, privremena autobusna stajališta za linije 20 i 21 će se uspostaviti neposredno prije dolaska na kružno raskrižje kod Plodina.
Obavijest o privremenim autobusnim linijama može se pronaći na web stranici Autotroleja

Lokacije privremenih stajališta:

Lokacija privremenih stajališta

 

 

 

 

 

 

 

 

Prema obavijesti KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. radovi će se izvoditi u 2 faze.
Tijekom svake od njih promet će se privremeno odvijati kako slijedi:

1. FAZA

  • radovi će se izvoditi na na sjevernom izlazu iz kružnog raskrižja
  • za to vrijeme neće se moći prometovati u smjeru Pehlin – Viškovo. Na predmetnom kružnom raskrižju vozila iz smjera Pehlina će se privremeno preusmjeravati preko čvora Štefani na Novu cestu (koja spaja grad Rijeku i Marišćinu).
  • promet iz smjera Viškova odvijati će se bez ograničenja, postojećom trasom prometovanja kroz predmetno kružno raskrižje
  • promet iz smjera Štefani odvijat će se samo u smjeru prema Pehlinu

2. FAZA

  • radovi će se izvoditi na sjevernom ulazu u kružno raskrižje
  • promet iz smjera Pehlina odvijat će se bez ograničenja, postojećom trasom prometovanja kroz predmetno kružno raskrižje
  • prometovanje iz smjera Viškova na predmetnom kružnom raskrižju neće biti moguće te će se zbog toga sav promet iz smjera Viškova već na kružnom raskrižju kod Plodina preusmjeriti na Novu cestu. Slijedeći mogući obilazak, iz predmetnog smjera kretanja, je na raskrižju Marinići – Stupari, dalje Tibljaškom cestom prema Škurinju
  • promet iz smjera Štefani odvijat će se bez ograničenja, postojećom trasom prometovanja kroz predmetno kružno raskrižje.

Brzina kretanja vozila kroz zonu izvođenja radova ograničiti će se na 30 km/h.

Mole se vozači da povećaju oprez i poštuju privremenu regulaciju prometa.