Stožer civilne zaštite Grada Rijeke priklonio se preporuci županijskog Stožera te će se u osnovnim školama kojima je osnivač Grad Rijeka predmetna nastava od 5. do 8. razreda odvijati po modelu C, odnosno online, od 22. ožujka do 1. travnja 2021.

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije donio je preporuku da se predmetna nastava u osnovnim školama, kao i svim srednjim školama u PGŽ prebaci online.

Stožer civilne zaštite i Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke izrazili su podršku ravnateljima i ravnateljicama osnovnih škola da individualnim pristupom omoguće prihvat učenika s teškoćama u razvoju i dodijeljenih im pomoćnika u nastavi, odnosno otvorena je mogućnost ravnateljicama i ravnateljima da individualnim pristupom odrede iznimke preporuci o prelasku viših razreda na online nastavu za učenike s teškoćama u razvoju.

Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo obavijestio je sve osnovne škole na području grada Rijeke o prelasku na model C te se roditelji upućuju da dodatne informacije potraže u pojedinim osnovnim školama.

Podsjetimo, u višim razredima osnovnih škola nastava se po modelu C odvijala od 14. prosinca do 29. siječnja, a potom su se, zbog poboljšane epidemiološke situacije, učenici ponovno vratili u klupe.