Od ponedjeljka, 27. travnja KD Autotrolej kreće s normalizacijom prometovanja na svim gradskim i prigradskim linijama, a dan kasnije počinje naplata parkirališta Rijeka plusa.

Normalizacija linija javnog gradskog i prigradskog prometa provodi se u skladu s odlukom Vlade Republike Hrvatske o popuštanju mjera sprječavanja zaraze koronavirusom.

Autobusi voze prema pojačanom voznom redu za nedjelju

Autobusi voze prema pojačanom voznom redu za nedjelju, a po potrebi vozni red će se prilagođavati i mijenjati.

U narednom periodu, vozni red će se mijenjati, odnosno prilagođavati potrebama korisnika, kao što je bio slučaj i s izvanrednim linijama.

Od ponedjeljka, 4. svibnja ponovno je dopušten ulazak putnika na prva vrata te je omogućena kupnja putne karte kod vozača, validacija pokaznih karate i poništavanje jednokratne karte.

Vozni redovi linija koji vrijede za radne dane, subote te nedjelje i blagdane:

Gradske linije:

Prigradske linije:

Sve izmjene pratite na mrežnim stranicama KD Autotrolej.

Upute za korištenje javnog gradskog prijevoza

KD Autotrolej pripremilo je, u suradnji i u skladu s preporukom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a, upute za korištenje javnog gradskog prijevoza tijekom epidemije korona virusa (COVID-19), te moli korisnike da ih se pridržavaju štiteći u prvom redu sebe, a potom i sve ostale korisnike kao i radnike KD Autotrolej.

  • Prilikom ulaska u vozilo obavezna je dezinfekcija ruku putem dispenzera.
  • Obavezno je korištenje zaštitnih maski, bilo koje vrste, može i zaštita maramom ili šalom.

Korisnici trebaju održavati socijalnu distancu s razdaljinom od minimalno jednog metra, te se s tim u vezi, ovisno o vrsti vozila, smanjuju i prijevozni kapaciteti na način:

  • minibus vozilo – 15 putnika
  • standardni autobus – 30 putnika
  • zglobni autobus – 50 putnika

Iz Autotroleja mole korisnike da o navedenom vode računa, odnosno da ne ulaze u vozilo, ukoliko procijene da je u istom nemoguće održati socijalnu distancu.

Prijevoz je namijenjen prvenstveno osobama koje odlaze na posao ili imaju neodgodive obveze.

Preporuka ostalima, a posebno umirovljenicima i starijim osobama, da ne koriste javni prijevoz, ako im to nije neophodno nužno, te da isti u takvim slučajevima koriste izvan vršnih perioda radi vlastite sigurnosti i sigurnosti svih ostalih korisnika.

Preporuka je i apel svim korisnicima koji osjećaju neki od simptoma zaraze koronavirusom, poput kašlja ili temperature, da ne koriste javni gradski prijevoz.

Od 27. travnja krenula i prodaja mjesečnih karata

Također, za  sve korisnike javnog gradskog prijevoza u ponedjeljka, 27. travnja krenula je i prodaja mjesečnih prava, odnosno karata za mjesec svibanj i to po punoj cijeni za kategoriju radnika, koja je tijekom travnja bila smanjenja za 50 %.

U prodaji će biti i karte za sve kategorije korisnika prema redovnim cijenama. S radom kreće i prodajno mjesto Jelačićev trg 3 prema redovnom radnom vremenu, od 6.30 do 19.30 sati, te subotom od 7.30 do 16.30 sati. Mjesečne karte će se, kao i do sada, moći kupiti i na kioscima.

Od utorka, 28. travnja počela naplata parkiranja

Obzirom da se ponovno uspostavlja javni gradski prijevoz, ukida se i privremeno donesena mjera besplatnih parkirališta. Tako je utorka,  28. travnja 2020. počela naplata parkiranja  na svim otvorenim i  zatvorenim parkiralištima te garažama kojima upravlja Rijeka Plus.

Korisnicima pretplatnih karata koji su  na dan 22. ožujka 2020. godine imali aktivno pravo, ono će se produžiti za pripadajući broj dana počevši od 28. travnja 2020. godine.