Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, od 11. siječnja uvode se strože epidemiološke mjere koje se odnose na ograničavanja okupljanja.

Novom odlukom Nacionalnog stožera, zabranjena su javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba na jednom mjestu. Također, na otvorenom se može okupiti najviše 200 osoba s EU digitalnim COVID potvrdama ako se radi o javnom događanju ili okupljanju za koje je nadležni stožer civilne zaštite jedinice lokalne samouprave izdao suglasnost.

U zatvorenim prostorima zabranjuju se javna okupljanja s više od 25 osoba. Na javnom događanja na kojem svi okupljeni imaju EU digitalne COVID potvrde, a za takvo javno događanje iii okupljanje nadležni stožer civilne zaštite jedinice lokalne samouprave izdao suglasnost, broj okupljenih osoba ograničen je na 100.

Na privatnim je okupljanjima može biti prisutno 20 osoba, a ako svi imaju COVID potvrde taj se broj može popeti na 50 osoba.

Nisu uvedene promjene u radu ugostiteljskih objekata, no planirana je intenzivnija kontrola ograničenja broja gostiju i poštivanja epidemioloških mjera.

Ograničava se i broj gledatelja na sportskim natjecanjima pa će tako na zatvorenom moći biti popunjeno najviše 20% pojedine tribine, a na otvorenom do 40% tribine.

Građani obavezno moraju koristiti maske na vjerskim obredima i umjetničkim programima, kino-projekcijama i izložbama te na sjednicama predstavničkih tijela bez obzira na posjedovanje COVID-potvrde.

Strože epidemiološke mjere propisane su Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.