Odjel za gospodarenjem imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne i javne namjene obavještava potencijalne zakupce o odgodi licitacija za davanje u zakup poslovnih prostora temeljem Natječaja od 4. ožujka 2020. godine. Sve licitacije odgađaju do 20. travnja 2020. godine.

S ciljem dodatne prevencije širenja virusa COVID-19 na području grada Rijeke te kako bi se osiguralo pružanje najnužnijih usluga građanima grada Rijeke, a koje su u nadležnosti jedinice lokalne samouprave, postupak licitacije za poslovne prostore objavljenje u Javnom natječaju dana 4. ožujka 2020. godine, odgađaju se do 20. travnja 2020. godine.

Datum 20. travanj 2020. godine vezan je uz prijedlog Stožera civilne zaštite Primorskogoranske županije, kao i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, koji su između ostalog preporučili da se uvedu posebne mjere kontrole ulaska građana u prostorije gradske uprave te se od 19. ožujka 2020. godine, pa narednih 30 dana zabranjuju javna okupljanja i sportski događaji, obustavlja rad u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama osim prehrambenih i ljekarni, obustavlja se rad sportskih i rekreacijskih centara i obustavljaju se vjerska okupljanja.

Grad Rijeka postupajući u maniri dobrog gospodara kojemu je primarni interes zdravlje i zaštita svih sudionika postupka licitacije je odlučio odgoditi rok početak provođenja postupka licitacija te će se ovisno o razvoju situacije, do isteka utvrđenog datuma, izvijestiti o daljnjim mjerama odnosno novoutvrđenim datumima u kojima će se održati licitacije.

Postupak provođenja licitacija održavao bi se od dana 20. travnja 2020. godina do 25. travnja 2020. godine, a novoutvrđeno vrijeme provođenja postupka licitacija biti će oglašeno na web stranicama Grada Rijeke, ukoliko ne dođe do produljenja mjere zabrane od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.