Odjedrena je još jedna Fiumanka – velika okrugla obljetnica riječke regate još je jednom riječku luku ispunila jedrilicama.

Ove godine sudjelovala je 181 jedrilica, a pobjednik, EWOL (Way of Life) s iskusnim Gašparom Vinčecom, do cilja je doplovio za 4 sata i time potvrdio prošlogodišnju pobjedu. Slovenska posada time je opravdala svoj naziv – jer jedrenje je način života.

Gradonačelnik Obersnel član posade broda Molo longo "Tutta Trieste", koji je osvojio treće mjesto

Gradonačelnik Obersnel član posade broda Molo longo “Tutta Trieste”, koji je osvojio treće mjesto

Nakon EWOL-a, u cilj je ušao još jedan od potencijalnih favorita u regatnoj grupi, jedrilica „Adriatic Europa“, kojoj je za kormilom bio legenda slovenskog jedrenja i dugogodišnji sudionik Fiumanke Dušan Puh.

Treće mjesto osvojila je posada broda “Molo longo Tutta Trieste” s kormilarom Rajkom Kujundžićem, a član njihove posade bio je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Velika okrugla obljetnica riječke regate još je jednom riječku luku ispunila jedrilicama

Velika okrugla obljetnica riječke regate još je jednom riječku luku ispunila jedrilicama

Velika okrugla obljetnica riječke regate još je jednom riječku luku ispunila jedrilicamaOdržana je također i druga regata 7. europske medijske regate, a ukupni pobjednik nakon dva dana je RTV SLO. Drugo mjesto zauzela je Nova TV, a treće HRT.

Fiumanka je međunarodna jedriličarska manifestacija koja svake godine okuplja do 200 jedrilica i preko 2000 jedriličara.

Ove godine organizatori su uveli novost – live stream čitave utrke kako bi oni koji su ostali na kopnu i daleko od akcije mogli pratiti tijek regate.