U subotu, 8. lipnja u Centru Zamet u organizaciji Judo kluba Rijeka održan je 19. Međunarodni Judo turnir “Sveti Vid”.

Ove godine natjecanje je okupilo 668 takmičara koji su predstavljali 52 kluba iz 9 različitih zemalja.

Održan 19. međunarodni judo turnir – Sv. Vid 1

Slaviša Bradić, Marko Filipović, Leonardo Bressan i Dorotea Pešić-Bukovac

Prigodne govore na početku natjecanja uputili su predsjednik Judo kluba Rijeka Leonardo Bressan,  predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac te gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, koji je i službeno otvorio takmičenje. Tajnik Judo kluba Rijeka Slaviša Bradić obavio je tradicionalni judo pozdrav, rei.

Gradonačelnik Filipović zaželio je dobrodošlicu natjecateljima u Rijeku, na takmičenje koje nosi naziv zaštitnika našega grada, svetoga Vida. Podsjetio je kako je Rijeka uspješan domaćin brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima.
„Svjesni uprave te činjenice, kontinuirano ulažemo u sportsku infrastrukturu, kako bismo našim sportašima, kako onim profesionalnim, tako i onim rekreativnim, pružili najbolje moguće uvjete za bavljenje sportom u našem gradu. Uvijek nam je velika nam je čast ugostiti toliko talentiranih mladih sportaša koji su došli iz različitih dijelova Europe kako bi se natjecali, učili jedni od drugih i promovirali duh fair playa i prijateljstva, temeljnih vrijednosti juda, ali i sporta općenito“, poručio je gradonačelnik Filipović.

Održan 19. međunarodni judo turnir – Sv. Vid 1

Dobrodošlicu natjecateljima i puno sportske sreće poželio gradonačelnik Rijeke Marko Filipović

„Naš klub u ukupnom poretku osvojio je odlično četvrto mjesto te ovim putem čestitamo svim natjecateljima i natjecateljicama na dolasku i uloženom trudu. Iznimno smo zadovoljni ovogodišnjom organizacijom, svake godine trudimo se poboljšati kvalitetu i našim gostima pružiti pravi sportski ugođaj“, ističu u Judo klubu Rijeka.

(foto: Judo klub Rijeka)