Tradicionalna povorka maškara prošla je Pehlinom, u nedjelju, 24. veljače od okretišta autobusne linije na Turkovu do Doma kulture. Rijeka maškara svojim veseljem i šarenilom izmamila je Pehirane i njihove goste na ulicu.

Točno u 11 sati krenula je kolona na čelu s Pehinarskim feštarima, koju su slijedili Pehinarska gospoda, Dječji vrtići Mavrica i Pehlin te Osnovna škola Pehlin.
Maškarani Pehlin pohodile su karnevalske skupine iz Rijeke i okolice: maškare Studena, grupa „Lako ćemo“, Mesopusna kumpanija Pašac, Špažićari iz Kostrene, Vežički kampaneli, Labinjonska kumpanija, gosti s Viškova mažoretkinje Halubajke i penzići, i za kraj Zametske maškare i zvončari.

Njih su domaćini sve dočekali u dvorištu Doma kulture gdje se svaka grupa predstavila svojim programom. Po završetku svi su počašćeni pićem i toplom jotom, a druženje je nastavljeno uz muziku i ples.Ovogodišnji karneval na Pehlinu završava na pepelnicu ,6. ožujka, kada će se presuditi pustu. Pozivamo sve ljubitelje maškara i običaja našega kraja da nam se toga dana pridruže u Domu kulture Pehlin. Živio pust!!!!

Skip to content