Dani MO Srdoči – Križevica 2017. održani su u periodu od 17. do 29. rujna 2017. godine. Prvobitni plan sa zelenom tržnicom, radionicama na otvorenom te velikim koncertom sa ugostiteljskom ponudom se morao korigirati dok su se sportski turniri ipak uspjeli odviti zahvaljujući zatvorenim prostorima i vremenskim pomacima natjecanja.

Dani MO Srdoča započeli su akcijom darivanja krvi 16. rujna 2017. godine. Kao i svake godine organizirao ju je naš vrijedni Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi na čelu sa voditeljem Milom Jelačom koji je i ovog puta uspio ostvariti zavidan rezultat. Prikupljena je 41 doza krvi a DDK Srdoči je ponovo potvrdio da je jedan od ponajboljih hrvatskih aktiva.

Darivanje krvi, Dan MO Srdoči

Darivanje krvi, Dan MO Srdoči

U nedjelju 17.rujna održavala se manifestacije Udruge Mavrica „Križevica po domaću“, kuhala se kisela repa, fažol i palenta kumpirica a vinari Srdoča su bili zaduženi za mlado vino.
Kulturni dio njegovanja zavičajnog govora uveličali su čakavski pjesnici Ivan Rudanović, zvani Mali Kosićev z’ Pehina, te mlada nada srdočke čakavštine Antonio Babić. Slatki stol je mamio Sredočevim presnacom, orehnjačom, štrudelom od jabuk, ulenjakom te slatkim kruhom z cizibami i kroštuli.

Ivan Rudanović, čakavski pjesnik, Dani MO Srdoči

Ivan Rudanović, čakavski pjesnik, Dani MO Srdoči

Košarkaški turnir održan je 17. rujna u dvorani OŠ Srdoči gdje je vještinu i ustrajnost odmjerilo 54 mladih natjecatelja a pobijedila je ekipa sa Kastva.

Košarkaški turnir, Mo Srdoči

Košarkaški turnir, Mo Srdoči

Nogometni turnir popularno nazvan Interghetto cup održao se 23. rujna 2017. godine. Igrale su ulica protiv ulice Srdoča, snagu je odmjerilo 84 igrača a pobijedila je ekipa Floride.

 

Nogometni turnir, MO Srdoči

    Nogometni turnir, MO Srdoči

Glavna fešta, izbjegavajući kišu, organizirala se u petak 29. rujna unutar i izvan prostorija Mjesnog odbora Srdoči. Uz slanu i slatku zakusku, živu glazbu i ples fešta je potrajala do 23 sata. Na njoj je sudjelovalo 70-tak stanovnika Srdoča različitih generacija koji su se međusobno upoznavali i družili. Na druženju su podijeljene i zahvalnice organizacijama i društvima sa Srdoča koje su tijekom protekle godine radile na unapređenju kvalitete življenja na Srdočima a također i onima koje su doprinjele ostvarenju programskih aktivnosti Vijeća MO Srdoči a to su: Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Srdoči, OŠ Srdoči, Udruga umirovljenika i starijih osoba Srdoči, Udruga Mavrica – Srdoči, Inicijativa mladih Sklonište – Srdoči, Košarkaški klub Srdoči te uvijek spremna pomoći Pekara Šumci.

Druženje ispred MO, Dan MO Srdoči

Druženje ispred MO, Dan MO Srdoči

Tko nije bio ove godine niti na jednom događanju neka mu bude žao no neka i planira sljedeću godinu uokolo doba Križevice.

Vidimo se dogodine!